Home » blog » Stress & leren ontstressen

Stress & leren ontstressen

Stress & leren ontstressen

Wie kent het niet?
Een ieder heeft wel eens met stress te maken gehad of heeft er nu last van.
We moeten (van onszelf) ook veel ballen tegelijk in de lucht houden en dat willen we nog goed doen ook. En er zijn maar zestien uren op een dag want die andere acht zijn echt nodig om te rusten. Soms komen er enkel meer werkzaamheden bij en loopt je hoofd over.

Dat is stress, een volgelopen hoofd, en als je dan geen overzicht meer hebt en geen rustmomenten meer ervaart …dan is het net of de energie uit je lijf loopt of dat deze energie er op voorhand niet meer is. En je was altijd zo lekker bezig en het ging altijd zo goed…en ineens loopt alles over en glippen er zaken tussen je vingers door. Vreemd verschijnsel…en helemaal niet fijn.

Waar zit toch die resetknop om weer rustig te worden…waar zit de ‘rust, reinheid en regelmaat – knop’ , of waar is toch die pil die ervoor kan zorgen dat jij de boel weer onder controle krijgt?
Om je uit de droom te helpen en je weet het al: Er is geen resetknop of pil… maar je kan het zelf, als je echt wilt!

Rust vinden in jezelf kan wellicht helpen als je er met iemand over kan praten of als je er een keer wat handjes bij krijgt die meehelpen om weer structuur aan te brengen, zodat je weer grip krijgt op zaken en daardoor meer rust kan ervaren.
Een keer niet alles zelf hoeven doen.
Nee, ik kan je niet in een dag van de stress afhelpen, het is ook niet in een dag ontstaan. Maar ik kan je wel begeleiden bij het ervaren van meer rust…, in je huis en ook in je hoofd. Ik kan je helpen zodat je jezelf kan leren om te ontstressen.

Aarzel niet maar stel je vraag, erover praten helpt al en wie weet kan ik je verder helpen.