Home ┬╗ Hulp bij scheiding in Apeldoorn

Scheiden. En nu? Scheiden zonder ruzie Met Ank

Scheiden, en nu? Als u samen besloten heeft om het leven niet langer met elkaar te willen delen, dan volgt er in de meeste gevallen een scheiding. Graag help ik u om de scheiding rustig en in goede harmonie te laten verlopen. Door elkaar de ruimte te gunnen hoeft een scheiding geen einde van de vriendschap te betekenen maar een nieuw begin voor beide partijen. Scheiden is een ingrijpende gebeurtenis.

Ook de aanloop naar deze beslissing verloopt vaak niet zonder wederzijdse spanningen. Vaak ontstaat er onbegrip en laat de communicatie te wensen over. U groeit letterlijk uit elkaar waardoor de actuele problemen zich alleen maar lijken op te stapelen. Scheiden zonder ruzie lijkt dan ook verder weg dan ooit. Toch is dit niet altijd nodig. Door middel van goede persoonlijke begeleiding kan een scheiding ook in harmonie en respect verlopen. Dit is niet alleen prettig voor nu, maar zeker ook voor in de toekomst.

Tijdens het tekenen van de huwelijksakte of de samenlevingsovereenkomst heeft u waarschijnlijk nooit stilgestaan bij een scheiding. Toch kan dit later door toedoen van allerlei verschillende factoren noodzakelijk zijn. Hoewel scheiden vaak een onrustige periode inluidt, hoeft dat niet altijd zo te zijn. Graag voorzie ik u van de juiste ondersteuning zodat scheiden zonder ruzie ook voor u binnen handbereik ligt.

Scheiden zonder ruzie

Scheiden en nu

Scheiden. Wat gebeurt er nu? Als u besluit om apart verder te gaan in het leven, komt er veel op u af. Scheiden betekent namelijk niet alleen het ontbinden van de huwelijksakte of samenlevingscontract. Ook andere factoren dienen onderling geregeld te worden. Hierbij kunt u denken aan uw woning, nieuwe huisvesting, een omgangsregeling met de kinderen,de financi├źn en de pensioenen. Hoewel de scheiding op zich al genoeg emoties met zich meebrengt, dienen ook deze zaken goed geregeld te worden om verdere problemen voor beide partijen te kunnen voorkomen.

Communicatie is daarbij van groot belang. U heeft bij het aangaan van het samenleven beloofd om voor elkaar te zorgen, en dat geldt ook als u beiden besluit apart verder te gaan. Door elkaar de ruimte en de vrijheid te gunnen, is het mogelijk om zonder ruzie en spanningen te kunnen scheiden. Het maken van een nieuwe start is op deze manier voor zowel u als uw partner een stuk eenvoudiger. En als er kinderen zijn blijft u altijd met elkaar verbonden, kinderen horen niet te hoeven kiezen.

Om dat te kunnen bewerkstelligen is een goede ondersteuning en begeleiding noodzakelijk. Graag help ik u daarbij. Tijdens mijn ondersteuning staat de omgang met mensen centraal. We zoeken samen naar een bevredigende oplossing voor beide partijen. Daardoor kunt u op een goede manier uit elkaar gaan en is scheiden zonder ruzie echt mogelijk.

Neem direct contact op